Kosjka

KosjkaKosjka is een Mechelse herder. Over het algemeen is ze het liefste teefje dat er in de wijde omgeving van Haarlem rondscharrelt. Maar betreedt nooit onuitgenodigd het erf van Een Waar Woord en probeer al helemaal niet zonder begeleiding een stap in de richting van onze kantoorcaravan te zetten.

Kosjka is namelijk belast met de beveiliging van lijf en goed van onze medewerkers en ze neemt die taak behoorlijk serieus. Ze traint twee avonden per week met haar soortgenoten in dienst van het Landelijke Politiekorps en ze is bloedfanatiek. De pakketbezorgers van PostNL, UPS en DHL weten door schade en schande dat het beter is eerst even op de vingers te fluiten om de aandacht van Samantha of Armand te trekken in plaats van zomaar zelf het hek te openen.

Naast de beveiliging proberen we Kosjka zo ver te krijgen dat ze ook de post ophaalt en sorteert, maar dat vergt nog veel oefening. Wees dus niet verbaasd als we u vragen een bepaalde brief nog een keer te verzenden. Dat duidt niet op onachtzaamheid maar op een poging van Kosjka het werk van de papierversnipperaar over te nemen.