Anquile

AnquileAnquile is (vooralsnog) de enige schrijvende medewerker van Een Waar Woord en tevens het alter ego van de baas. Hij gaat door waar Landman stopt, doet iedere nacht het licht uit in de caravan.
Anquile zag in 1993 het levenslicht en is sindsdien de creatieve evenknie van Armand. Zijn partner in crime. Zonder Anquile geen Armand, al kan de eerste prima zonder de laatste. Denkt hij.

Anquile is het creatieve brein van Een Waar Woord. Zonder rem. Zonder beperkingen, zonder scrupules. Hij ramt zijn teksten en tekeningen er zonder corrector of eindredacteur uit. Liefst in het donker, als alle anderen slapen. Grenzen kent hij niet. Noch in woord en noch in daad. Hoogst zelden vinden zijn schrijfsels ongecensureerd een groot publiek.

Als Anquile niet schrijft, scheurt hij veel te hard op een Yamaha R6, hangt hij aan een kite (zowel op zee als in de sneeuw), staat hij op een snowboard, vecht hij met zijn blote knuisten in een free-fight-ring, zuipt hij zich een stuk in zijn kraag of lult hij zich klem in onverkwikkelijke discussies. Hij is ongemanierd, vervelend in de omgang, voor niets en niemand bang en ook nog eens woest aantrekkelijk.

Anquile is een lul. Een eikel van het zuiverste water. Zonder zijn pen was hij allang de laan uit gestuurd.
Maar zonder Anquile was er geen Een Waar Woord.

mailicoonTwitter_logo_blue